Vertrek dokter te Riet Scholten & Hellings

Sleeuwijk 29 juni 2023

Brief dokter te Riet Scholten en dokter Hellings

 

Geachte heer, mevrouw, beste patiënten,

 

Helaas moeten wij u vertellen dat wij onze praktijk in Sleeuwijk gaan verlaten.

In deze brief willen wij graag met u delen hoe wij tot dit besluit zijn gekomen.

 

dr. te Riet Scholten,

Toen ik in 2017 deze praktijk overnam deed ik dat met de intentie hier tot mijn pensioen te blijven werken. Helaas heb ik door persoonlijke omstandigheden nu een andere keuze moeten maken. Ook ik kende de afgelopen jaren uitdagingen in mijn gezondheid. De afgelopen maanden heb ik een intensief revalidatietraject doorlopen. Dit heeft mij inzichten gegeven die onder andere hebben geleid tot de beslissing om de praktijk over te dragen.

In mijn werk als huisarts heb ik altijd veel voldoening gevonden. Het bijstaan van patiënten in gezondheidsvraagstukken was voor mij een manier om van mens tot mens te verbinden en begeleiding te bieden waar ik kon. Dit heb ik altijd met veel liefde gedaan. Wat ik altijd belangrijk vond in mijn werk, gezond leven, gezonde keuzes maken en vertrouwen op je eigen kracht, probeer ik ook in mijn eigen leven toe te passen. Deze beslissing is derhalve weloverwogen gemaakt maar valt me niet licht.

 

dr. Hellings,

Ook ik ben in 2019 in deze praktijk begonnen, voornemens hier tot mijn pensioen te blijven werken. Het afgelopen jaar kende vele uitdagingen zowel thuis als in de praktijk. Deze het hoofd bieden ging vaak ten koste van mijn zelfzorg. Er was geen balans meer.

 

Waar we allebei zo vaak patiënten hebben begeleid om hun leven en hun plannen aan te passen, door ziekte gedwongen, maar met de focus op wat wel kan, daar moeten wij dit nu ook gaan doen. De keuze als arts voor de eigen gezondheid is een onwennige maar op dit moment wel een noodzaak.

 

In onze huidige omstandigheden lukt het ons niet een afscheidsmoment voor patiënten te organiseren. Wij vertrouwen op uw begrip daarin. Mocht u toch behoefte hebben ons iets te laten weten, kan u dat aan de praktijk richten. Op die manier zal het ons zeker bereiken.

 

Rest ons u allen te bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen. Graag waren we nog jaren samen met jullie onderweg geweest.

 

We wensen jullie alle goeds, uiteraard in zo goed mogelijke gezondheid.

 

Vriendelijke groet,

 

Marileen te Riet Scholten en Gerhard Hellings