Taxivergoeding en invalideparkeerkaart

Taxi/reiskosten vergoeding

Regiotaxi: Als u, vanwege een beperking, niet in staat bent om met eigen vervoer of openbaar vervoer te reizen dan kunt u, binnen uw regio, gebruik maken maken van de Regiotaxi. Wilt u meer informatie, neem dan contact op met het Wmo-loket van uw gemeente. Wij als huisartsen kunnen hier helaas niets in betekenen.

 

Zittend ziekenvervoer: De overheid heeft regels vastgesteld voor zittend ziekenvervoer.U kunt een vergoeding krijgen als u:

  • Een nierdialyse in een ziekenhuis of dialysecentrum krijgt;
  • Een kwaadaardige aandoening hebt en daarvoor chemotherapie of radiotherapie krijgt;
  • zich uitsluitend per rolstoel kunt verplaatsen;
  • niet alleen kunt reizen, omdat u een visuele handicap hebt (gezichtsscherpte van 0,3 of minder aan beide ogen met correctie;
  • Door een ziekte of aandoening voor lange tijd vervoer nodig hebt.

Vindt u dat u om een andere (medische reden) zittend ziekenvervoer nodig heeft, neem dan contact op met uw ziektekostenverzekeraar.

Wat moet u doen: vraag bij uw ziektekostenverzekeraar een formulier aan zittend ziekenvervoer. Vul dit formulier zelf in. Moet uw huisarts een handtekening zetten lever dan na invullen het formulier in bij de huisartspraktijk.

Hoe vraag ik een gehandicaptenparkeerkaart aan?

Als particulier kunt u 2 soorten gehandicaptenparkeerkaarten aanvragen: de bestuurderskaart en de passagierskaart. Daarnaast is er een gehandicaptenparkeerkaart voor instellingen. Een gehandicaptenparkeerkaart kunt u aanvragen bij de gemeente waar u staat ingeschreven als inwoner. Staat u niet als inwoner ingeschreven bij een gemeente? Dan kunt u een gehandicaptenparkeerkaart aanvragen bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).