Wie is mijn huisarts?

Op 1 januari 2017 is dokter de Gardeyn met pensioen gegaan. Zijn praktijk is overgenomen door dokter te Riet Scholten en dokter Vogels. Helaas is dokter Vogels in mei 2017 langdurig uitgevallen. Zij wordt vervangen door dokter Reijlink. 

Deze nieuwe praktijk is een samenwerking aangegaan met de praktijk van dokter Hoogstraten en dokter Houweling. Huisartsenpraktijk Sleeuwijk is een groepspraktijk geworden. 

 

Dit is voor iedereen wennen. U bent mogelijk een vaste huisarts gewend die er alle dagen is, nu bestaat de praktijk uit huisartsen die part-time werken. Wij werken als huisartsen intensief samen. Ons team bestaat uit 5 huisartsen en wij zijn ieder jaar de opleidingspraktijk voor een huisarts in opleiding.

 

Wie is nu uw huisarts?

U heeft niet echt meer een vaste huisarts, maar u kunt een voorkeurshuisarts kiezen. Echter het kan voorkomen dat uw voorkeurshuisarts een vol spreekuur heeft of er niet is die dag, in verband met nascholing of een vakantie. Dan kunt u rustig een afspraak maken bij een andere huisarts. De kwaliteit van onze huisartsen is hoog. Voor chronische zorg of voor vervolgafspraken voor een zelfde klacht is het verstandig om steeds bij dezelfde huisarts een afspraak te maken.

 

Kortom,

 

  • U heeft zelf de keuze om voor uw hulpvraag een huisarts te kiezen. Dit gaat echter alleen als u niet met spoed een huisarts nodig heeft.
  • Als u snel geholpen wilt (of moet) worden, dan kan het zijn dat u wordt ingedeeld bij een andere huisarts dan u misschien gewend bent.
  • Als u een afspraak maakt voor een vervolgcontact dan zal de assistente u indelen bij de huisarts waar u eerder voor dit probleem bent geweest.
  • Heeft u een chronische aandoening(en) dan zult u zo veel mogelijk door uw vaste huisarts begeleid worden.

 

Dus als u een hulpvraag heeft die niet snel actie nodig heeft, bent u vrij om uw voorkeurshuisarts te kiezen. Voor een vervolgcontact voor eenzelfde probleem is het handig om terug te gaan naar dezelfde huisarts.

 

Klik hier om onze huisartsen te zien