Vaccinatie tegen COVID-19.

 

Als huisarts krijgen we regelmatig het verzoek om een vaccinatie aan te vragen bij het RIVM voor mensen met een hoog risico of kwetsbare aandoening. Dit advies zou gegeven zijn door de GGD. 

 

DEZE INFORMATIE IS ONJUIST! Wij huisartsen hebben hier geen enkele invloed op.

 

We kregen van het RIVM het bericht dat deze foutieve informatie door de GGD wordt doorgegeven. Het RIVM is er druk mee bezig om dit recht te zetten zodat deze informatie niet meer onterecht wordt doorgegeven.


We hebben het AstraZeneca-vaccin in de afgelopen weken geprikt bij
mensen geboren in 1956, 1957 en 1958, mensen met zwaar overgewicht (een BMI van 40 of hoger), mensen met het syndroom van Down die thuis wonen en bij zorgverleners zoals opgedragen door het RIVM.

 

We hebben op dit moment geen vaccins meer!

 

De volgende ronde zullen we mensen van 60 en 61 jaar gaan prikken. Het is nog niet bekend wanneer dit zal zijn. U zult van ons een uitnodiging krijgen tegen die tijd. 


 

Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona?

In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd. 

Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.


 

 

 

LET OP:

ER GAAT EEN GERUCHT DOOR HET DORP DAT U ZICH ONDANKS EEN UITNODIGING VAN DE GGD (DIE ALLE 75-PLUSSERS INMIDDELS HEBBEN GEHAD) KUNT LATEN VACCINEREN  VIA ONS/ DE HUISARTS.

DIT IS ONJUIST! ZOALS HET ER NU NAAR UITZIET KRIJGEN WIJ VOOR DEZE GROEP GEEN VACCIN. ONS ADVIES IS, DAT ALS U EEN UITNODIGING HEBT GEHAD VAN DE GGD, OM ZO SNEL MOGELIJK EEN AFSPRAAK TE MAKEN BIJ DEZE GGD VOOR EEN VACCINATIE.